ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 65 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне90 милиона самолетни билета = един ден без месо
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Сряда, 03 Октомври 2012

Изследване на Амстердамския университет си поставя за задача да открие могат ли спестяванията на въглеродни емисии да бъдат увеличени в САЩ, ако всички се откажат за ден или повече от консумацията на месо и какво влияние би имало това върху парниковите емисии.

 

Резултатът е:

Парникови газове от коли, глобално затопляне7 дни без хранене с месо


Ако всички американци са вегетарианци за седем дни, те биха избегнали 700 мегатона емисии на парникови газове.

Също толкова колкото, ако всички коли в Америка бъдат спрени от движение. Точно така - всички коли!

Прочетена 7778 пъти
Продължение...
 
Влияние на животновъдството върху околната среда
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Неделя, 15 Май 2011

LIVESTOCK INDUSTRY’S ENVIRONMENTAL IMPACTS

factorypigsВредите, нанесени от животновъдството, са заплаха за флората и фауната на цялата планета. Изчислено е, че ако започнем да се храним без месо, ще намалим с повече от 60% загубите на биоразнообразие.
Прочетена 18447 пъти
Продължение...
 
Факти за промените в климата
Публикувано от: SupremeMasterTV.com   
Неделя, 15 Май 2011

topene-led

Понастоящем се сбъдва или надхвърля очакванията най-лошият сценарий на IPCC (Международния съвет по промените в климата към ООН), който до края на столетието ще доведе до катастрофалните 1000 частици CO2 на милион. За да запази планетата в състояние, подобно на сегашното, човечеството трябва да намали нивата на CO2 от 385 частици на милион, както е в момента, до по-стабилните 350 частици на милион.

 

 

 

Прочетена 12192 пъти
Продължение...
 
Избират 10 млади лидери на семинар за зелено предприемачество в Брюксел
Събота, 23 Октомври 2010

КонкурсТи си млад, с много хъс, интересуваш се от устойчивото развитие и искаш да намериш реално приложение на идеите си?

Тогава твоето място е първия по рода си Форум за зелено предприемачество, организиран от Generation Europe Foundation. Ставайки член на зелената онлайн общност, имаш шанса да участваш в дискусии, да публикуваш свои публикации с бизнес предложения, да представиш личните си постижения в областта, да поискаш съвет по реален казус и да участваш в Webinar на дадена тема. Напиши пост на тема My Exceptional Resource и спечели и първо място за най-добър зелен блогър на платформата!

Прочетена 5173 пъти
Продължение...
 
Ледът в региона на Арктика все повече намалява
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Четвъртък, 07 Октомври 2010

arktikaledizmenenie

Според учени от Националния информационен център на САЩ за данни за снега и леда (US National Snowand Ice Data Center), арктическият морски лед сега е с третата си най-малка площ, откакто се води статистика, поради глобалното затопляне. Докладът им гласи: „Това е едва третият път в сателитните записи, при който обхватът на леда е паднал под 5 милиона квадратни км, и всички тези случаи са били в рамките на изминалите 4 години.”

Прочетена 4616 пъти
Продължение...
 
Метеорологични събития в Русия и Пакистан, свързани с климатичните промени
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Неделя, 22 Август 2010

globalwarming-globalnozatoplqneИзявление от Програмата за проучване на световния климат, която работи заедно със Световната метеорологична асоциация на Обединените нации (WMO), наблюдавайки атмосферните промени и връзката им с метеорологичните събития, отбеляза, че скорошната суша и топлинна вълна в Русия произхождат от същия модел на атмосферни течения като силните пакистански дъждове. Към тези две бедствия се присъединиха други скорошни екстремни събития, а именно свързаните с дъжд свлачища в Китай и разцепване на голям ледник в Гренландия. Всичко това заедно формира това, което организациите наричат безпрецедентна поредица и величина на събитията, които трябва да се оценяват едновременно, а не отделно, най-вече защото представляват последици от глобалното затопляне и така се очаква да се случват по-често, ако температурите на планетата продължат да се покачват.

Прочетена 4416 пъти
Продължение...
 
Суша в региона на Черно море сега излага на опасност житни реколти до 2011
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Сряда, 18 Август 2010

пшеница РусияНеобичайно екстремно сухо време поради климатичните промени, утежнено от последните горски пожари, е довело до бедствено засягане на условията за отглеждане в нормално процъфтяващия регион на Черно море в Русия и Украйна, известен още като „хлебната кошница” на региона.

Прочетена 4630 пъти
Продължение...
 
ООН подчертава необходимостта от преминаване към хранене без месо и мляко
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Вторник, 15 Юни 2010

По-малка консумация на животински продукти е нужна, за да се спаси света от най-лошите последствия от климатичните промени, се подчертава в доклада на ООН.

Ето тук е оригиналът от "Гардиън". Благодарности за превода на Мае!

 

Ранчо с добитък в Мато Гросо, Бразилия. ООН съобщава, че животновъдстовото стои наравно с използването на изкопаемите горива, защото и двете се увеличават бързо с увеличаване на икономическия растеж.Преминаване към веганско хранене в световен мащаб е от жизненоважно значение, за да спасим света от глад, недостиг на храна и последствията от климатичните промени в най-лошият им вариант, се казва в доклад на ООН, публикуван наскоро.

Прочетена 8940 пъти
Продължение...
 
Ефектите от глобалното затопляне: Част 4
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 12 Юни 2010

ХОРАТА

Суша

Близо два милиона души от Бола, малък остров в южен Бангладеш, виждат от първа ръка ефектите от промените в климата, като всеки час 11 бангладешци губят дома си заради повишаването на нивото на водата.

Прочетена 4687 пъти
Продължение...
 
« НачалоПредишна1234СледващаКрай »

Страница 1 от 4

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/