ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 21 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Еко-веге творчество Екологично изкуство Планетата Земя любимка ли е на Бог?

Планетата Земя любимка ли е на Бог?
Екологично изкуство
Публикувано от: Ивет Лолова   
Понеделник, 10 Ноември 2008

planetaХудожничката Лиляна Дичева, съпруга на известния романист Стефан Дичев, на 25 октомври 2008 г. навърши 80 години.

В интервю за Kafene.bg тя разказва: „Аз много се интересувам от обществени проблеми и мисля, че картините ми биха могли малко да помогнат за нещо по-човешко. Не искам картините ми да украсяват стени. Затова не съм рисувала пейзажи и цветя. Интересуват ме по-сериозни проблеми, защото България винаги е в криза и би трябвало и ние, художниците, да се занимаваме с по-сериозни неща.”

Заглавията на нейните живописни платна често са въпросителни изречения. Така художничката търси съпричастност в своята публика и се надява да пробуди в човека отговорността, доброто, разбирателството и любовта.

Една от творбите й се казва „Планетата Земя любимка ли е на Бог?" Защо я е нарекла така, ето какво споделя тя: „ Доказано е, че Земята е единствената планета, където живеят хора, тя е уникат, но дали Бог още ни обича. Дали не е решил да унищожи творението си, както един художник, който не си харесва картината, я задрасква и рисува нова... Мисля си, че ако продължим така с това страхотно затопляне на атмосферата и небрежност към земята, дали ще продължава Бог да ни обича?”

Вижте целия текст на интервюто:
Лиляна Дичева: Аз съм Дон Кихот с четка

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/