ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 22 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)


Газ на Браун - без парникови емисии, без пари за гориво
Сряда, 21 Юли 2010

Газ на Браун

Привет, еко-съзнателни зрители и добре дошли в Технологии на Златния Век. Днес ще говорим за газа на Браун или оксихидрогенния газ (ННО). Този газ е специален, тъй като е произведен изцяло от вода. Жул Верн, легендарният френски научнофантастичен писател определено е бил напредничав в идеите си. В романа му от 1874 г. „Мистериозният Остров” един от героите казва на друг: „Мисля, че един ден водата ще се ползва за гориво, и то ще се състои от водород и кислород, поотделно или заедно, и те ще предлагат неизчерпаем извор на топлина и светлина, с интензитет, който е недостижим за въглена.” Близо 100 г. по-късно през 1974 г. българският учен професор Юл Браун, направи патент на едно от изобретенията си наречено „Електролизатор на газа на Браун.” Това устройство сигурно и икономично отделя водорода от водата благодарение на процес на електролиза. Резултатът е стабилен, горивен газ, създаден само от вода и който отделя само вода вследствие на горене.

Днес технологията Браун Газ е разработена и въведена из целия свят и ползвана за отопление на търговски зони, за гориво за индустриите и дори се ползва като спомагателно средство за двигателите с вътрешно горене. Бъдещето на Брауновия Газ изглежда окуражаващо и може един ден да добие обща популярност като предпочитан зелен, устойчив и високо ефикасен извор на енергия който идва директно от водата. Професор Юл Браун (Илия Вълков) е роден през 1922 г. в България. През 1958 г. той се мести в Австралия, за да работи като лабораторен техник. Той бил твърдо уверен, че изобилна и чиста енергия може да се създаде от водата. През 70-те той открил метод за електролиза на вода, който създава горивна смес от водород и кислород. Резултатът бил „Газът на Браун” и Професор Браун посветил последните 30 години от живота си, за да развие търговски този газ.

През 1991 г., докато работел в Австралия, професор Браун бил посетен от г-н Санг Нам Ким, Председател на корейската компания наречена Б.Е.С.Т. Корея. Г-н Ким бил научил за дейността на проф Браун относно газа ННО и бил въодушевен от възможностите му и потенциалната употреба в комерсиалните зони. Г-н Ким и професор Браун бързо разработили бизнес спогодба за производството на технология Браун Газ. Газът на Браун се създава чрез процес на електролиза на водата. Ето кратко описание на този процес от г-н Ким.

Санг Нам Ким: "Водата е електролизирана и се превръща в комбинираните газове на водород и кислород. Пропорциите на сместа са две към едно водород и кислород. С други думи, две водни молекули се разпадат и се получава смес от две молекули водород и една молекула кислород. Това се нарича Газът на Браун."

Специфичният начин, по който електролизата разделя водата на кислород и водород е чрез електроток и две електродни плочи, които са поставени във вода. Водородът се отделя при негативно заредената плоча, а кислородът при позитивно заредената плоча. Колкото повече ток преминава през водата, толкова повече водород и кислород се събират. Създадената смес е позната като оксихидроген или ННО. Този новаторски газ се слави с някои невероятни качества. Например, той може да бъде създаден на място и по поръчка. Това е важно, тъй като един от основните въпроси относно чистия водород, който да се превърне в добра алтернатива на твърдите горива в областта на транспорта, е намирането на добър метод за съхранение. Голямо количество водород, независимо дали в течна или компресирана форма, е нужно за зареждането на кола, така че тя да извърви голяма дистанция и трябва да се вземат предпазни мерки, тъй като водородът е експлозивен. Газът на Браун обаче може да се самопроизвежда по сигурен начин на борда на МПС-то, без да създава опасност. Газът на Браун бе ползван успешно в областта на индустриалното заваряване и рязане. Той не само е икономичен, но се ползва без опасност на работното място тъй като произвежда само вода като вторичен продукт Той е също невероятно ефикасен. Уникално нещо е, че газът на Браун няма определена температура на горене. Когато гори, той реагира на материите, с които е в контакт. Във въздуха може да гори при 230 градуса Целзий, но като е в контакт с твърд метал може да го пробие с температура над 6000 градуса по Целзий. По тази причина е познат като „интелигентен газ”. Той може да гори през метали и тухли с голяма ефикасност. От 1995 г. Б.Е.С.Т. Корея произвежда иновационното оборудване зареждано от газа Браун за индустриалния пазар и предлага такива продукти като генератори на газ, които могат да се ползват за рязане и заваряване, за рязане на стомана в стоманени заводи и дори в света на бижутерията. Фирмата също проектира и изгражда „Инсталации Браун Газ” за клиентите си. Това е за компаниите, ползващи индустриални бойлери и отоплители.

Санг Нам Ким: "Газът на Браун е произвеждан от електролизна вода, тъй като това е най-икономичният и лесен начин да разделим водата на кислород и водород Уредът се нарича Браун Газ съоръжение. Системата Водна Енергия се състои от Браун Газ съоръжение и уред за горене. Уредът за горене е този, който загрява газа на Браун чрез загряваща технология. Това може да стане бойлер пещ за отпадъци, фурна, нагревател със струя и какво ли още не."

Един реален пример от света е хотел с 99 стаи, който обикновено се нуждае от 2 традиционни бойлера Годишните разходи за ползваното гориво за зареждането им са около 35 000 долара - и 85 тона емисии на СО2 като вторичен продукт от ползването им. С един Браун Газ генератор и един Браун Газ бойлер, няма да плащаме за гориво, хотелът ще има съвсем малко по-високи сметки за ток и вода. Но най-важното, няма да има вредни емисии в резултат от ползването на газа на Браун! През 2008 г. г-н Ким се срещна с Андрю Кокър, Изпълнителен Директор на английската компания БГ Аква Пауър. Б.Е.С.Т. Корея подписа споразумение с БГ Аква Пауър, която да стане упълномощен доставчик на Браун Газ генераторите из Европейския Съюз. Така БГ Аква Пауър внася генератори специално за клиентите си в Европейския Съюз които са ефикасни, сигурни и без емисии.

Като се върнем, ще научим повече относно важните предимства на газа на Браун. Моля останете с Технологии на Златния Век тук по Суприм Мастър Телевижън

Добре дошли отново в Технологии на Златния Век Оксихидрогенът, също познат като газът на Браун или ННО, е създаден от електролизиране на вода на водород и кислород. Резултатът е изобилен и чист газ, който произвежда вода като вторичен продукт, когато се ползва за гориво. Той вече е бил ползван в индустрията за рязане и заваряване. Хидроген Текнолоджи Апликейшънс, Инс. компания в САЩ, пласира на пазара Газ Генератора Н2О 1500 Акуиджен ТМ, който произвежда Акуиджен газ. Компанията твърди, че този газ може да се ползва със стандартно, индустриално оборудване като разтвор за бронзиране, спояване, и рязане. Уредът тежи само 70 килограма и е с размери 40 см на 60 см на 66 см. Той се зарежда с 220 волтов ток. Машината може да достави газ за 8 часа като използва само около 3 литра вода. Хидроджен Текнолоджи Апликейшънс казват, че един генератор може да зареди една стандартна станция за запояване или много горелки на бижутери. На всичко отгоре няма никакви емисии на газ с парников ефект. Това е различно от типичното зареждане с ацетилен, чийто основен компонент е въгленът и той произвежда вредни емисии.

Санг Нам Ким: "21-ви век стана ерата на водната енергия и ни откри пътя към водната енергия. Алтернативната енергия трябва да отговаря на 3 условия: първо, тя трябва да е безлимитен източник. Второ, трябва да не замърсява. Трето, трябва да е икономична. Водата може да отговори и на трите условия за алтернативна енергия."

Газът на Браун се ползва безопасно в работата. Той е чист и отделя само вода, което е огромно здравно предимство за работниците които често страдат от главоболие и други здравни проблеми от токсичните отпадъци, свързани с алтернативните газове като ацетилен и пропан. Той също гори по-тихо от традиционните газове, като с това създава повече комфорт за работещите, които ползват уредите часове наред ежедневно. Друго предимство на газа на Браун, който се прави по поръчка, е, че няма нужда да се складира. Складирането на газ може да е скъпо и също има допълнителни рискове от експлозия на работното място. Така че той е високо икономичен, дори е много пестелив, до 70 % икономии в сравнение с традиционните газове. Ползите за околната среда от газа ННО могат да се видят навсякъде. Компании разработват технологията която да ползват за автомобилите, което ще позволи намаляването на СО2 и нуждата от твърди горива. Наръчници за ННО гориво са широко разпространени за саморъчна инсталация в колите. Най-популярната система на горива ННО е „увеличаване на скоростта” - разработена, за да повиши икономията, а не само да действа като допълнителен източник на гориво, както е с хибридните коли. Откритието на професор Браун при изследванията бе, че когато смесим дизел и газолин ННО може да увеличи рязко горимостта на сместа. Една канадска компания, наречена Хайпауър Фюъл разработи продукт, който да помогне на индустрията за камиони да увеличат икономиите от гориво за МПС-тата. „Хидро Пауър Пак” е система на борда, която отделя кислород и водород от водата чрез електролиза и после внася оксихидрогенен газ във всеки мотор с вътрешно горене, движещ се с гориво. Уредът се зарежда от самата батерия на камиона. Според Хайпауър Фюъл системата може да донесе от 8 до 20 % икономии за камионите и също да намали парниковите емисии. С Хидро Пауър Пак, близо 4 литра вода стигат за 8 000 километра.

Американският производител на коли Рон Мотор Къмпани наскоро представи екзотичния Скорпион модел спортна кола, която се движи с технология, ползваща водородно гориво. Тя постига скорост от 200 мили в час и емисиите се намаляват със 75-90 процента. Висококачествената кола бе наскоро представена в Калифорнийския Капитъл Билдинг на прес конференция и бе дадена на Губернатора Арнолд Шварценегер за пробна обиколка, която ентусиазираният еколог прие с удоволствие. Скорпион отделя оксихидроген, докато се движи чрез електролизна вода, като газът е пращан в смукателната горивна смес, за да може моторът да се движи с по-малко гориво.

Санг Нам Ким: "Важността на алтернативната енергия не може да се изрази с думи Ползването на вода като алтернативна енергия е огромна технология и може да се ползва от целия свят, ще има достатъчно. Така че газът на Браун може да разреши и екологичния проблем, и енергийния проблем."

Очакваме с нетърпение новини за нови и вълнуващи разработки в еволюцията на технологията Браун Газ за употреба в коли и камиони, тъй като търсенето на устойчиви алтернативи на горивото за транспорт продължава. Всъщност ННО или газът на Браун е интригуващ източник на енергия за Златния Век. Не само че има страхотен потенциал за търговски и индустриални структури и като алтернатива на горива във всички форми на транспорт, но в бъдеще той може да разшири обсега си. Може би един ден генераторите Браун Газ дори ще топлят домовете ни. Благодарим ви, че гледахте днешния епизод на Технологии на Златния Век тук по Суприм Мастър Телевижън Моля останете с нас за Вегетарианството: Благородният Начин на Живот, веднага след Важните Новини. Пожелаваме ви успех във всички благородни идеи.

За повече информация:

Илия Вълков - гениалният българин

http://suprememastertv.com/gat/

 

Коментари 

 
0 #20 Ecovege 2014-03-12 22:31
Цитирам владимир стоянов:
От доста време пуснах2-3 коментара,но не ги виждам.Въпросът към модератора ми е-защо, след като не съм обиждал никого и не пиша на латиница ги няма2?

Преди 7 мин. не е чак толкова много време разстояние от коментарите,
Цитиране
 
 
0 #19 владимир стоянов 2014-03-12 13:05
От доста време пуснах2-3 коментара,но не ги виждам.Въпросът към модератора ми е-защо, след като не съм обиждал никого и не пиша на латиница ги няма2?
Цитиране
 
 
0 #18 владимир стоянов 2014-03-12 12:58
Цитирам Йорданка:
Сега прозорливите бизнесмени биха могли да се възползват веднага от всички разработки.
Нека това откритие намери най-широко приложение и в България. Да благодарим на великите
българи!!!
Абсолютно сте права, но не виждам който и да е да прави нещо по въпроса,никой ли не вижда перспективите и
богатството в крайна сметка?
Цитиране
 
 
0 #17 владимир стоянов 2014-03-12 12:52
Цитирам Alexandra:
Kolko e jalko, 4e pove4eto hora, koito bezuslovno priemat podobni tvyrdeniq za istina, si nqmat nai-beglo ponqtie ot fizika i himiq... Vodata da se izpolzva kato izto4nik na energiq bi bilo velikolepno, no za syjalenie zasega e nevyzmojno. Za razdelqneto na vodnata molekula e neobhodima 2-3 pyti pove4e energiq, otkolkoto se proizvejda ot goreneto na vodoroda. Procesyt e ne samo skyp i neefektiven, no i pri4inqva zamyrsqvane na okolnata sreda, sravnimo s tova ot Айде още един академик Балевскиmetalur gi4nite kombinati. Da ne govorim, 4e e za pyrvi pyt procesyt e postignat predi okolo 200 godini ot William Nicholson, a ne e izmislen ot gospodin Braun. Pro6tavam vi pylnoto nerazbirane na elementarni fizi4ni i himi4ni procesi, no pone si sverete faktite...
Айде още един академик
Балевски.
Цитиране
 
 
+1 #16 Соня 2012-05-20 16:52
Госпожо,хората говорят за използуване на газ Браун,а не за начина ,на разделяне, на водата.Илия Вълков не претендира да е открил електролизата.Когато един човек е глупав е по добре да си мълчи,защото излагате всички българи с претенциите си,че сте учили.Вземете си обратно агнетата,с които сте си взели изпитите,защото сте ги дали за нищо.За съжаление такива като Вас ни управляват.Хора,които говорят и нищо не могат.Същата работа е и Вашта ,както и на тогавашният ни президент на БАН Балевски,който е отказал това откритие,тъй като е невъзможно.Ако не бяхте толгова тъпи,България нямаше да бъде в криза сега.Вкрая на крайщата идете да пасете говедата,защото за друго не ви бива.Евентуално там ще бъдете малко по учена от тях.
Цитиране
 
 
0 #15 спас 2011-11-20 20:11
Тео, ако наистина искаш да ми бъдеш полезен, направи си труда и ми дай някакъв начин за да се свържа с теб . Защото гласовата поща, която се включва веднага на посочения тебефон не ми върши работа. Деспето много убав сайт е напраила ама файда йог от нея.
Цитиране
 
 
0 #14 Bai Dragan 2011-08-21 17:47
Bai Ivane,gramatika ta ne e fizika,nito,ele ktrotehnika,uva zavai horata po tova koeto mogat .Da ostavim pravopisa na pisatelite i literatorite,te hnikata na tehnicite.
Цитиране
 
 
0 #13 Бай Иван 2011-04-15 14:02
Има резон в написаното, но ми прави впечатление, от подобни коментари следното. Нещо не ми се вярва технически грамотен човек да го оповестява, а в същото време да прави правописни грешки като първолак:-) Може и друг да го е писал не споря, но според мен такова нещо и всяко друго, ако трябва да се коментира, е нужно това да става граматически смислово. А за некоректно написаните термини, няма да коментирам. Просто физика и химия съм ги учил като общообразовател ни предмети за обща култура в средното училище. Ако не е изпълнено това, считам че става само за "убиване на времето" при четене, или за развеселяване.
Цитиране
 
 
-1 #12 Despa Stoyanova 2011-03-29 16:28
Който търси повече и по достоверна информация за БГ да се свърже с мен-www.yullbrown-bg.com
Цитиране
 
 
0 #11 stiliyan 2011-03-22 02:30
И аз търся полезна информация за генератор на газ.""Когато водата бива бомбандирана със собствената си резонантна честота..."" колко херца е тази честота и как се постига с постоянен ток?
Тео, този генератор като го гледаш мога ли да си го направя в работилницата? Имам добри технически умения.Ако ползва електролиза колко ток харчи когато отопляваш?
Цитиране
 
 
+1 #10 teo 2011-03-21 17:53
eto i tel mi ako nekoi iska poveche info ili de da znam moje pak da laja o888433908 ili 0033637560191 merci i doskoro pari nema da vi iskam skapi sagrajdani
Цитиране
 
 
0 #9 teo 2011-03-21 17:52
v momenta polzvam vodoroden generatot zakupen ot velikia avetski sauz otopliavam ciala kachta gotvi se i sam super dovolen nechto da kajat skepticite po vaprosa
Цитиране
 
 
-1 #8 teo 2011-03-21 17:49
skapa sagrajdanke az imam i karam na vodord za kakvo mi govorich i kvi sa tia prostotii
Цитиране
 
 
+1 #7 sa6i 2011-03-05 21:48
Когато водата бива бомбандирана със собствената си резонантна честота, използвайки система разработена от Стен Майер (САЩ) и отново, наскоро, от Ксоген Пауър Инк, тя се разпада на газовете водород и кислород с помоща на много малко електрическа енергия. Също, използването на различни електролити (добавки, които правят водата по-добър проводник на електричество) променя ефективността на процеса многократно. Знае се също, че дадени определени геометрични структури и повърхности работят по-добре от други. Приложена за задвижване на двигатели (като твоята кола) при цена, единствено за използваната вода.

Още по-удивителен е факта, че през 1957г. специална метална сплав е била патентована от Фрийдман (САЩ), която спонтанно разлага водата на водород и кислород без нужда от външен електрически източник и без да предизвиква химически промени в самият метал. Това означва на практика, че тази специална смес може да произвежда водород от вода, безплатно, завинаги.
Цитиране
 
 
+1 #6 sa6i 2011-03-05 21:44
Няма криза на Енергия, има криза на Невежество." Б. Фюлер
...........................................................................
разпространение то на технологиите с безплатна енергия (от 1879 насам) е било
възпрепиядстван о от крупните капиталистическ и интереси, обслужващите ги правителства,
паричната система като цяло, заблудени изобретатели, подставени хора и безучастното ненастояващо
общество.
Никола Тесла демонстрираше “безжични мълнии” и други чудеса, свързани с високочестотни токове.Мислеха го за луд. В разстояние на 20 години щяха да се появят автомобили, самолети, филми, звукозапис, телефона, радиото и широкоизползвае ми камери. п с БЕЗ коментар
Цитиране
 
 
+2 #5 Poseidon 2010-12-31 01:05
Тази технология отдавна е известна и дълго време засекретена от американците. Не се заблуждавайте, че ще бъде допуснато хората да се ползват от нея. Първо трябва да намерят начин да се плаща и тогава ще бъде пусната в масово производство. Да не забрявяме, че безплатната енергия означава независимост, а целта на тези, които управляват живота и съдбата ни e КОНТРОЛА. Стадото трябва да бъде контролирано, така че уви. На хората няма да бъде позволено да са свободни ..... освен ако сами не извоюват свободата си.
Цитиране
 
 
0 #4 Sweety 2010-08-03 00:00
Абе хей, те хората са си го нарекли даже "Газ на Браун", ние сега какво има да умуваме... И си го използват на един куп места!!! Ха сега де, само спор да става... :-)))
Цитиране
 
 
-2 #3 Alexandra 2010-08-02 22:49
Kolko e jalko, 4e pove4eto hora, koito bezuslovno priemat podobni tvyrdeniq za istina, si nqmat nai-beglo ponqtie ot fizika i himiq... Vodata da se izpolzva kato izto4nik na energiq bi bilo velikolepno, no za syjalenie zasega e nevyzmojno. Za razdelqneto na vodnata molekula e neobhodima 2-3 pyti pove4e energiq, otkolkoto se proizvejda ot goreneto na vodoroda. Procesyt e ne samo skyp i neefektiven, no i pri4inqva zamyrsqvane na okolnata sreda, sravnimo s tova ot metalurgi4nite kombinati. Da ne govorim, 4e e za pyrvi pyt procesyt e postignat predi okolo 200 godini ot William Nicholson, a ne e izmislen ot gospodin Braun. Pro6tavam vi pylnoto nerazbirane na elementarni fizi4ni i himi4ni procesi, no pone si sverete faktite...
Цитиране
 
 
+1 #2 Йорданка 2010-07-23 12:35
Сега прозорливите бизнесмени биха могли да се възползват веднага от всички разработки.
Нека това откритие намери най-широко приложение и в България. Да благодарим на великите
българи!!!
Цитиране
 
 
+2 #1 Sweety 2010-07-22 23:13
Прекрасно, прекрасно, прекрасно!
Да бъде и пребъде Златният Век!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/